Skip to main content

TRUST TELEFON? BYT INTE, REPARERA!

Vi har alla tappat vår telefon. När den faller till marken har du precis tillräckligt med tid att hoppas att effekten inte är så illa. Ibland är turen på din sida och din telefon är intakt. Andra gånger... inte så mycket. När din skärm är sprucken eller telefonen är skadad på annat sätt har du några alternativ. Beroende på din mobiltelefonoperatör och om du har ett kontrakt eller inte, kanske du kan uppgradera till en ny telefon för ett relativt lågt pris. Miljöpriset för en ny telefon är dock högt – det skadar inte din plånbok, men du bör ändå bry dig om det.



E-Waste – En ny sorts sopor

 Mobiltelefoner anses vara elektroniskt avfall, eller e-avfall. När du skaffar en ny telefon och din gamla blir skräp är chansen stor att den är på väg mot en elektronisk soptipp. Elektronik innehåller alla möjliga kemikalier och gifter som kan läcka ut i marken och förorena grundvattnet om de inte omhändertas på ett ansvarsfullt sätt. Även när den återvinns på rätt sätt hamnar fortfarande en betydande andel av den gamla telefonen på en soptipp.


Scientific American rapporterar att mobiltelefonförsäljningen ökade med 23 % under 2014, men EPA uppskattar att endast 27 % av e-avfallet återvinns. I denna takt kommer vår konsumtion snabbt att överträffa vår förmåga att återvinna de kasserade produkterna. Rapporter visar att "Om amerikaner återvinner de cirka 130 miljoner mobiltelefoner som kasseras årligen, skulle tillräckligt med energi sparas för att driva mer än 24 000 hem under ett år."

Minska, återanvänd, återvinn – du kan göra skillnad

Det finns flera sätt som du kan bidra till att minska e-avfall.

  • Genom att fördubbla tiden du behåller en elektronik, halverar du mängden e-avfall som du producerar! Så när du tappar din telefon, ta den till en mobiltelefonreparatör och få den reparerad!
  • Om din telefon inte går att reparera, överväg att köpa en renoverad telefon istället för en ny. Du kommer sannolikt att spara pengar och om du köper samma modell som du hade kan du spara tid eftersom du inte behöver lära dig att använda olika funktioner.
  • Se till att alla telefoner som inte kan repareras tas till en återvinningsstation som har certifierats för att korrekt och säkert kassera gammal elektronik.

Mobilreparation Gävle

 
 För att se om vi kan reparera din telefon och hjälpa dig att spara miljön, kolla in vår hemsida!

Comments

Popular posts from this blog

Säkerhetstips för reparation av mobiltelefoner

  Introduktion: Att reparera din mobiltelefon kan vara ett kostnadseffektivt sätt att lösa vanliga problem, men det är viktigt att vara säker när du gör det. För många är deras mobiltelefon en av de viktigaste enheterna de äger. Det kan användas för en mängd olika syften, till exempel att kommunicera med andra, surfa på internet eller till och med ta bilder och videor. Men vad händer när din mobiltelefon börjar uppleva problem? Ett alternativ som du har är att reparera iphone det. Att reparera din mobiltelefon kan vara ett kostnadseffektivt sätt att lösa vanliga problem, men det är viktigt att vara säker när du gör det. Det finns några saker du behöver för att tänka på när du reparerar din mobiltelefon. Först och främst bör du alltid använda rätt verktyg. Om du inte har de nödvändiga verktygen kan du hamna i telefonen ytterligare. Dessutom bör du alltid undvika statisk el när du reparerar din enhet. Du kan göra detta genom att undvika syntetiska tyger och bära ett antistatiskt armband

8 tricks för att reparera din telefon snabbare

  Om du letar efter en pålitlig mobilreparation i Stockholm , leta inte längre! I den här artikeln kommer vi att tillhandahålla några användbara knep som hjälper dig att reparera din telefon snabbt och effektivt. Du kommer att lära dig att identifiera det underliggande problemet med din telefon, samt förstå de nödvändiga steg du kan vidta för att fixa den. Med denna kunskap kan du ha din telefon igång på nolltid! Telefonreparationstricks Trick nr 1: Kontrollera telefoninställningar I dagens allt mer anslutna värld är det viktigt att se till att dina telefoninställningar är uppdaterade. Genom att ta dig tid att granska telefonens inställningar kan du se till att din integritet och säkerhet förblir intakt när du använder onlinetjänster. Det första steget när du kontrollerar dina telefoninställningar är att öppna enhetens kontrollpanel. Här kommer du att kunna se alla tillgängliga alternativ för att ställa in och hantera din enhet. Från den här menyn kan du justera grundläggande preferens